donderdag 11 juli 2013

Het rijdt!.......Nog zonder remmen en versnelling, maar toch.

Afgelopen twee weken lekker bezig geweest en het resultaat mag er wezen. 

Eerst hebben we de achterbrug een klein beetje gesteld en daarna stond het achterwiel netjes recht. Daarna hebben we het gat voor de achterderailleur wat groter gemaakt, zodat deze er wel doorheen kon. De fiets uitgezogen en de ketting erin gelegd. 

Hij loopt echt heel mooi door de fiets. Toen vond mijn zwager het tijd om de Quest eens echt uit te gaan testen. Mijn argumenten dat er nog geen remmen in zaten en dat de voorwielen nog niet waren uitgelijnd maakten geen indruk.

Dus ik heb de voorwielen vast gezet, terwijl mijn zwager de stoel provisorisch in de Quest heeft gebouwd. Met wat lijmtangen en houten balken viel de positie nog niet eens tegen.


Hier kun je mijn capriolen zonder bovenkap bekijken. Het ziet er nog best aardig uit. Een paar rondjes op het industrieterrein gereden en daarna de spullen maar weer opgeruimd.


Afgelopen week heb ik de eerste kabels in de Quest gelegd. De achterderailleur zit inmiddels en nu blijkt wel dat er nog een kleine aanpassing gedaan moet worden aan de wielkast. Er kan namelijk niet op het grootste tandwiel geschakeld worden, omdat de wielkast iets in de weg zit aan de onderkant. Maar dit gaan we ook wel weer oplossen.
Aankomende week ga ik de remkabels bevestigen en kijken of ik dat voor elkaar krijg. Ook de elektra is besteld en onderweg, dus dat kan binnenkort ook gaan gebeuren. Om maar met een gezegde van mijn zwager af te sluiten.

'Het begint al wat te worden, want niks is het al'.