dinsdag 11 maart 2014

Eerste WW rit naar Rotterdam

Vandaag voor het eerst voor het eggie naar Rotterdam geweest. Via een route van Kees van Malssen (waarvoor dank) de rit naar Katendrecht aangevangen.

Om zeven uur in de fiets gestapt en via de rotte gereden. De rit verliep heel voorspoedig, afgezien dat de GPS het lastig vond om op te starten op de vroege ochtend. Alle spullen in de fiets krijgen was trouwens ook nog een flinke uitdaging. 

De rit naar de stad ging goed, maar eenmaal in de stad vind ik het nog lastig om het tempo goed vast te houden. Maar na een goede 40 minuten kwam ik toch in de buurt. Vlak voor Hotel New York ging het echter nog bijna mis. Ik moet daar een schuine stoeprand op fietsen, maar ik kom er niet recht op aan. Ik ging er echter veel te schuin op, wat erin resulteerde dat ik op twee wielen kwam te rijden. Ik schrok me kapot, zag een plantenbak steeds dichterbij komen, maar wist me nog net uit de pedalen te klikken, mezelf naar rechts te werpen en naar rechts te sturen. Net voor de plantenbak stond ik weer op drie wielen en kon ik de laatste 100 meter naar mijn werk rijden.

Op de terugweg was het heel druk met fietsers in de stad, dus het eerste stuk rustig aan gedaan. Wel nog even een voor mij nieuw snelheidsrecord neergezet. Volgens mijn GPS heb ik 53 km per uur gereden. Ik geloof het nog niet helemaal, maar we gaan het gewoon nog een keer proberen te halen. 

Verder op de terugweg ook nog een keer met samengeknepen billen gezeten. Ik haalde een meisje in en zij ging zonder iets aan te geven opeens linksaf. Ik kon nog net roepen en naar links uitwijken, waarbij ik bijna tegen een hek knalde, maar het ging nog net goed. De man die ik daarvoor had ingehaald was wel zo vriendelijk het meisje nog even te waarschuwen dat zij voortaan haar hand even uit moet steken als ze afslaat. Ik hoop dat ze dat doet en ik ga voortaan bij een uit of inrit maar niet meer inhalen.

Al met al flink wat meegemaakt voor zo'n eerste rit. Ik hoop dat mijn volgende ritten iets meer vlekkeloos verlopen.

8 opmerkingen:

 1. Goed afgelopen Tim! Voorzichtig blijven en goed anticiperen, je fietsje is net helemaal opgeknapt, maar even heel houden voorlopig!

  Groeten, Adri.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja dat heb ik nu al wel door. Je moet veel defensiever rijden dan met een gewone fiets en geen gekke schuine stoepjes af of oprijden. Voorlopig ben ik wel van plan om m heel te houden in ieder geval.

   Verwijderen
  2. De eerste 1000 km is mij verteld heb je nodig om ervaring met de fiets op te doen. (ik lag met 999 op de zijkant☺omdat ik dacht dat ik het wel wist. Daarna ga je meer en meer situaties goed in schatten maar rijd je nog wel kleine schades aan randjes e.d. Je schijnt jezelf bij 50000 km een ervaren velomobilist te mogen noemen. Ik heb daar nog ca een jaar voor nodig. Veel veilige km gewenst Hgr Peter

   Verwijderen
 2. Wel een hele mooie route langs de Rottemeren. Alleen jammer dat sommige stukken fietspad daar zo smal zijn. Succes met forensen!

  Sportieve groet, Robert-Jan

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Langs de Rotte is inderdaad heel mooi rijden. Op de vroege ochtend en late doordeweekse middag is het niet heel druk, dus kun je aardig doorrijden. Alleen in de stad vind ik het heel erg opletten.

   Verwijderen
  2. Als je aan de oostkant fietst, kun je ook vanaf de Pekhuisbrug op de weg blijven fietsen ipv het fietspad te nemen. Omdat het een vrijwillig fietspad is, hoef je er niet eens een brede fiets voor te hebben om dat te mogen. De weg zelf is breed zat om rap door te fietsen.
   Nog 1 klein dingetje, nadat je van het Kralingsebos onder de A20 doorgegaan bent, ga je nu via Ommoord. Volgens mij kun je net zo makkelijk doorfietsen tot je bij de Irenebrug meteen langs de Rotte kunt gaan fietsen.
   Maar variatiemogelijkheden genoeg om eens lekker uit te proberen

   Verwijderen
 3. Hoi Kees,

  Ja ik ga nu langs Ommoord, aangezien ik de oversteek bij de Irenebrug niet echt handig vind. In Ommoord kun je goed doorrijden en dan kom je mooi uit bij de stoplichten om onder de A20 door te gaan. Maar na enige gewenning aan de fiets ga ik zeker ook nog andere routes uitproberen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Grappig, we zijn vrijwel tegelijk begonnen met fietsen: jij in je Quest en ik in mijn Strada. Ik fiets via Norg naar Assen en haal daar nogal wat schoolfietsers in. Omdat ik gemerkt heb dat sommige fietsers netjes langs de rand fietsen en op het laatste moment opzij zwabberen, ben ik begonnen om kort te claxonneren als ik een meter of twintig achter ze ben. Sinds dat "tuutje" heb ik geen last meer van dat onverwachte gezwabber.

  BeantwoordenVerwijderen